Chris Bosh je náš nejdůležitější hráč, tvrdí Eric Spoelstra

21. 05. 2013, 06:00 » Perličky - Autor: Šimon Sedlařík


(zdroj: Nbasket.cz)
Ačkoli Bulls statečně vzdorovali, tak hráči Miami Heat je nakonec ve druhém kole play off stejně vyřadili. Největší favorit NBA tak i nadále může snít o druhém titulu v řadě a nejen LeBron James a Dwyane Wade jsou ti, kteří si zaslouží veškerou pozornost. Podle kouče Heat Erica Spoelstry je právě Chris Bosh můžem, kterého jeho tým potřebuje nejvíce.

"Je to náš nejdůležitější hráč z nějakého důvodu," prohlásil po ukončení série s Bulls Spoelstra. "Říkáme to už třetí sezónu v řadě. Skvěle pracuje na obou stranách hřiště."

Chris Bosh, kterému se přezdívá mj. trochu humorně "Boshasaurus", zaznamenával proti Chicagu v průměru 13,6 bodů a 8,6 doskoků na zápas. To však není to hlavní - dokázal také přibrzdit letos skvěle hrajícího Joakima Noaha, který - byť se zdravotními neduhy - byl schopen podávat velmi dobré a mnohdy rozhodující výkony. Právě Noah byl jedním ze strůjců vítězství Bulls v sedmém zápase prvního kola proti Nets, avšak v sérii s Heat narazil. Nastřílel postupně 13, 12, 15, 6 a 3 body. Celkem zaznamenal také i 45 doskoků, ale... Není pochyb, že Chris Bosh odvedl slušnou práci.

CB4 zažívá velmi radostné období, neboť mimo skutečnost, že se Heat dostali do finále konference, se mu a jeho manželce Adrienne nedávno narodil syn, kterého pojmenovali Jackson. Tuto radost mu nemůže zkazit ani fakt, že byl jejich dům před několika týdny vykraden.

Do Miami přišel v roce 2010 z Toronta a okamžitě se stal jednou z opor floridského týmu. Letos v základní části si Bosh připisoval v průměru 16,7 bodů a 6,7 doskoků na utkání. Jak už bylo řečeno, brzy se spolu se svými spoluhráči postaví k prvnímu zápasu finále Východní konference - čeká je Indiana Pacers.

Završí Bosh úspěšný rok ziskem dalšího prstenu pro šampióna NBA?