Přestoupí Paul George? Zájem o něj má Portland a Houston

21. 06. 2023, 10:30 » Spekulace - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Včera jsme vás informovali, že Portland chystá nabídku pro hvězdného hráče, aby nepožádal Damian Lillard o přestup. Mluvilo se o Bamu Adebayovi a spekulovalo, že by mohli Clippers jednat o výměně Paula George.

Podle Marca Steina se nejedná o pouhou spekulaci - Clippers prý zjišťují, jaká by byla jeho hodnota na přestupovém trhu.

Znamenalo by to, že losangelská organizace uvažuje o rozdělení hvězdného dua Paul George / Kawhi Leonard, které bylo často zraněné a v play off žádnou díru do světa neudělalo.

33letý George odehrál za poslední tři sezony v dresu Clippers pouze 141 zápasů základní části. V uplynulé sezóně to bylo 56 utkání s jeho obvyklým průměrem 23,8 bodu, 6,1 doskoku a 5,1 asistence. Smlouvu má ještě na dva roky - 45,64 milionu dolarů si vydělá v příštím ročníku a poté může využít ještě téměř padesátimilionovou opci.

Clippers are gauging Paul George's trade value and are "giving real consideration to the idea of disassembling the Kawhi Leonard-Paul George tandem," per @TheSteinLine pic.twitter.com/UJk4t3VeJY

— Bleacher Report (@BleacherReport) June 21, 2023

Jak jsme říkali, pozorně sledujme Trail Blazers, kteří jsou před draftem nesmírně aktivní. Americký sportovní reportér Marc Stein se domnívá, že by mohli vážnou nabídku sestavit také Rockets. Houston má co nabídnout a hlavně může absorbovat vysokou Georgeovu smlouvu, neboť má volný prostor pod platovým stropem.

Uvidíme, co přinesou následující dny. Kolotoč jednání se před draftem pořádně roztáčí, v NBA není týmu, který by v těcgto chvílích nezvedal telefon a nemluvil o pozicích v draftu nebo nedebatoval o případných posilách.