Co přinesla Brooklynu výměna Irvinga? Jak zareaguje Kevin Durant?

07. 02. 2023, 18:00 » Analýzy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Brooklyn opět vsadil na špatnou kartu. Po velkém fiasku v roce 2013 (nepovedené angažování hvězd Bostonu) se Nets rozhodli přivést další velkou trojku ve složení Kevin Durant - Kyrie Irving - James Harden. Ať už kvůli zranění nebo z jiných důvodů z toho titul nebyl a hvězdný Brooklyn se znovu rozpadl.

Nespokojený Harden byl vloni vyměněn do Philadelphie, žádost Duranta o výměnu byla v létě na krátko zažehnána a před pár dny opustil New York Irving, který přestoupil do Dallasu. Nyní se netrpělivě očekává, jak na to zareaguje Kevin Durant. V NBA se proslýchá, že by mohl být do čtvrteční přestupní uzávěrky také vyměněn. Na velké nabídky se už chystají v Bostonu, Phoenixu, Miami a dalších klubech.

Uvěří „KD“ v sílu Brooklynu?

Nets sice ztratili velkou ofenzivní mašinu, ale rozhodně za něj nezískali špatné hráče a mohou být ve vyjednávání o posilách i nadále aktivní. Svědčí o tom snaha Seana Markse zahrnout do výměny s Dallasem další tým. V Torontu se předpokládá „hráčský výprodej“, proto má Brooklyn zájem o všechny jejich dostupné kvalitní hráče, včele s Pascalem Siakamem, Fredem VanVleetem a OG Anunobym.

Před výměnou Irvinga měli Nets zájem o Johna Collinse a debatovali s několika týmy o trejdech Joea Harrise a Pattyho Millse. Brooklyn musíme v následujících hodinách bedlivě sledovat, protože se budou na přestupním trhu hodně snažit.

Could there be another blockbuster deal coming from Brooklyn?? 🤯https://t.co/hiKcNH5xE5

— NBA Trade Rumors (@TradeRumors_NBA) February 6, 2023

Kevin Durant odmítl výměnu Kyrieho Irvinga komentovat, ale podle ESPN v Brooklynu pravděpodobně zůstane. Spencer Dinwiddie své kvality v černobílém dresu už jednou ukázal a získat Doriana Finneyho-Smithe si 34letý forvard již delší dobu přál. Navíc není ještě všem trejdům konec. A v neposlední řadě se ve skvělém světle ukazuje mladý Cam Thomas, který zazářil ve dvou posledních zápasech.

Fanoušci Nets proto nemusejí zoufat. V jejich klubu zavládne konečně klid a třeba se povede kolem Duranta sestavit konkurenceschopný tým, který v play off všechny překvapí.