Cameron Payne se stal volným hráčem. Zamíří hrát o titul?

12. 09. 2023, 10:00 » Novinky - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Na trhu volných hráčů se objevilo jedno jméno, které by mohlo být zajímavé pro týmy aspirující na titul. San Antonio se totiž rozhodlo propustit Camerona Paynea, kterého nedávno získalo výměnou z Phoenixu.

Suns se 29letého rozehrávače „zbavili“ proto, aby ušetřili 6,5 ​​milionu dolarů na jeho zaručením platu a zároveň si vytvořili další místo na soupisce.

Rodák z Memphisu byl v polovině července vyměněn do San Antonia spolu s výběrem druhého kola draftu 2025 a 5,7 milionovou finanční hotovostí. Do Phoenixu za to putoval chráněný druhokolový výběr v příštím roce draftu. Tím, že ho Spurs propustili, tak mi umožnili, aby se dohodl na angažmá s klubem, který ho bude potřebovat nebo mu dá šanci bojovat o titul.

Nyní bude záležet, jestli si ho někdo hned stáhne z waiver listu, což není pravděpodobné, protože by musel převzít jeho plat. Poté se stane volným hráčem a San Antoniu zůstane v účetních knihách jeho zaručený plat. Čtrnáctka draftu z roku 2015 se následně pravděpodobně někde dohodne na minimální mzdě, avšak ve Phoenixu to být nemůže. Spekuluje se o zájmu Miami, Clevelandu nebo návratu do rodného Tennessee, kde by byl částečnou náhradou za suspendovaného Ja Moranta.

Změny v San Antoniu před začátkem tréninkových kempů ještě neskončily, protože Spurs mají stále 17 hráčů na garantovaných smlouvách a musejí tak další dva hráče propustit nebo vyměnit.

The San Antonio #Spurs are waiving Cameron Payne, per @wojespn

This move clears the way for Payne to join a contending team that can offer him a larger role.#NBA #PorVida pic.twitter.com/hXOTLHux6M

— NBAWire (@officialNBAwire) September 11, 2023