NBA potrestala Devonte'ho Grahama dvouzápasovou suspendací

02. 08. 2023, 21:30 » Novinky - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Jeden bývalý a jeden současný hráč Charlotte si posune začátek nové sezóny. Zatímco Miles Bridges neodehrál ani jeden zápas v uplynulé sezóně a na začátku příštího ročníku si odsedí deset zápasů v civilu, tak jeho bývalý spoluhráč z týmu Hornets dostal od NBA také stopku.

Týká se to Devonte'ho Grahama, toho času hráče San Antonia, který dostal dvouzápasovou suspendaci za řízení pod vlivem alkoholu, kterého se dopustil v červenci loňského roku. Od soudu dostal 28letý rozehrávač roční podmínku, i když se ke svému činu přiznal.

Rodák ze Severní Karolíny, kde k incidentu došlo, hrál tehdy ještě za New Orleans - do týmu Spurs byl vyměněn až během minulé sezóny. V texaském klubu má garantovaný, slušně zaplacený kontrakt na 12,1 mil. dolarů a v dalším roce částečnou záruku necelých tří milionů pro sezónu 2024/25.

Devonte' Graham Suspended Two Games By NBA https://t.co/3ocGbchiMX pic.twitter.com/XWu7XiKy8J

— Hoops Rumors (@HoopsRumors) August 2, 2023

Dvouzápasová stopka bude Grahama stát 166 897 dolarů, pokud se ho San Antonio vymění, tak bude platit v novém týmu. Spurs ho také mohou před začátkem nového ročníku uvolnit a pokud hned nepodepíše novou smlouvu, tak se bude brát, že si trest odpykal. 34. draftu z roku 2018 odehrála v San Antoniu dvacet utkání s průměrem necelých 13 bodu na zápas.

Uvidíme, jak dopadne Amir Coffey, který řeší podobný problém, pouze s tím rozdílem, že v jeho autě našla policie navíc nelegálně drženou zbraň.