Satoranský se vrací do Barcelony! Zahraje si tam s Janem Veselým?

20. 06. 2022, 15:30 » Novinky - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Podle serveru eurohoops.net se Tomáš Satoranský po šesti letech strávených v nejlepší basketbalové lize světa vrací do svého bývalého týmu - FC Barcelony. I když ještě neexistuje žádná konečná dohoda, jednání prý spějí ke konci a český rozehrávač se už do NBA nevrátí.

Ve Španělském velkoklubu by se mohl potkat se svým spoluhráčem z reprezentace, Janem Veselým, který tam má nahradit Brandona Daviese. Česká spolupráce byla údajně jedna ze Satoranského podmínek. Oba draftovaní hráči Washingtonem si spolu v NBA nezahráli - 32letý forvard opustil Wizards v roce 2014, Satoranský odešel hrát do hlavního města Spojených států až o dva roky později.

Jan Veselý posbíral ve Fenerbahce Istanbul mnoho úspěchů - v roce 2017 se stal euroligovým šampionem a dva roky později byl dokonce zvolen nejužitečnějším hráčem celé soutěže. „Saty“ naopak posledních šest let bojoval za Washington a Chicago. V uplynulé sezóně pak vystřídal tři kluby, když začal v New Orleans a postupně byl vyměněn přes Portland do San Antonia a základní část nakonec dohrál ve Washingtonu. Česká basketbalová jednička odehrála celkově v NBA 388 utkání s průměrem 6,9 bodu, 4,1 aistence a 2,9 doskoku na zápas. 16 duelů pak přidal ještě v play off, kde se představil v dresu Wizards.

30letý Satoranský zná prostředí ve španělské lize velmi dobře. V letech 2009-2014 hrál za Sevillu a poté přestoupil do Barcelony, kde úspěšně působil dvě další sezóny. Uvidíme, jaká bude spolupráce dvou nejlepších českých hráčů na klubové úrovni, v reprezentanci jim to klape na jedničku.

Tomas Satoransky closing on a deal with Barcelonahttps://t.co/2eNelJogll

— Eurohoops (@Eurohoopsnet) June 20, 2022