Vanessa Bryant požaduje zveřejnění lidí, kteří sdíleli fotky z havárie

01. 03. 2021, 12:00 » Perličky - Autor: Nbasket.cz


(zdroj: Nbasket.cz)
Vanessa Bryant požaduje zveřejnění jmen lidí, kteří stojí za únikem fotografií po havárii vrtulníku, kde se mimo jiné nacházel i její manžel Kobe Bryant a její dcera.

Vanessa Bryant, vdova po zesnulé ikoně Los Angeles Lakers Kobe Bryantovi, vyjádřila svoji frustraci na oddělení šerifa okresu Los Angeles. Odbor šerifa zjevně nechce zveřejnit jména svých zástupců, kteří údajně zachytili a sdíleli fotografie tragické havárie vrtulníku, která se stala 26. ledna 2020, jejíž součástí byl její manžel, dcera a sedm dalších lidí.

Vanessa Bryant just posted this on Instagram pic.twitter.com/yk9DuIRPhG

— NBA Insider Harrison Faigen (@hmfaigen) February 27, 2021

Důvodem nezveřejnění jmen do veřejného prostoru je ochrana čtyř lidí, jelikož jejich osobní údaje a podrobnosti lze snad vyhledat online. Tím by mohli čelit tvrdým reakcím ze strany fanoušků ikony a dalším skupinám.

Vanessa Bryant podala u federálního soudu k původní žalobě proti Los Angeles County a oddělení šerifa pozměněnou stížnost. K uvedené stížnosti přidala i zástupce a hasičský sbor okresu LA.

Fotografie zesnulého Kobe Bryanta a dalších obětí se v minulém roce rozšířily online, což Vanessa, fanoušci a široká veřejnost nesli velmi nelibě. Toto vše vyvrcholilo tím, že člen kalifornského shromáždění Mike Gipson předložil legislativu, která by zabraňovala fotografovat osoby, které poskytují první pomoc a sdílet tyto fotografie pro podnikatelský účel. Trest by se mohl pohybovat mezi jedním rokem vězení a pokuty až do výše 5000 USD.

Již v květnu 2020 podala Vanessa právní nárok na nevhodně pořízené fotografie. Tvrzení vdovy bylo založené na "emocionálním utrpení a duševním utrpení", které fotografie měly způsobit.

Uvidíme, jak se celá věc vyvine. Zda soud vyhoví zveřejnění jmen či nikoli.