Proběhne výměna mezi Knicks a Kings?

09. 01. 2019, 19:00 » Přestupy - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Podle Adriana Wojnarowskiho oba týmy diskutují o možné výměně dvou končících kontraktů, konkrétně o trejdu Enese Kantera a Zacha Randolpha. Nicméně finální dohoda je údajně zatím daleko, jelikož Kings by se rádi zbavili více podobných smluv, a tak se hledá třetí tým pro výměnu.

Kanter má v New Yorku nestabilní pozici, jelikož vedení dává přednost mladším hráčům jako je Luke Kornet či Mitchell Robinson. Proto by se Knicks odchodu 26-letého centra nebránili. Turecký centr nedávno popřel, že by sám požádal o výměnu, ale nic definitivně nevyloučil. Rád by hrál v týmu, který vyhrává, porážky v New Yorku jej frustrují. V Sacramentu by si z tohoto pohledu polepšil, i přes posledních pár utkání kdy se Kings zrovna nevedlo jsou pořád ve hře o playoff a šance na vyhrávání se zdají být nyní v Sacramentu větší než na východě USA.

Knicks and Kings are discussing a trade involving Enes Kanter and Zach Randolph. Both players’ contracts expire this offseason and will become free agents. Sacramento wants to include more expiring contracts in the deal. (via @wojespn) pic.twitter.com/HFpuLPFOmp

— NBA Stream (@_nbastream_) 9. ledna 2019


Sacramento má pod stropem volných 11 milionu dolarů, takže při výměně za Randolphových 11.7 milionu dolarů by plat Kantera v hodnotě 18 milionu dolarů nebyl problém. Králové si ale nejsou jisti, zda by šlo o ideální využití volného místa pod platovým stropem, zvlášť s blíží se uzávěrkou přestupů, a i proto by rádi našli tým, který by vzal případně další smlouvy.

Enes Kanter má za 41 utkání průměry 14 bodů a 11 doskoků na zápas, v útoku je velmi produktivní, bohužel jeho nepříliš valné obranné schopnosti snižují jeho hodnotu na trhu. Zach Randolph letos za Kings nenastoupil a nic se na tom pravděpodobně již nezmění. Kings prostě dávají přednost svým mladým hráčům a pro 37-letého veterána již není místo. Plní především úlohu mentora na trénincích pro mladší hráče. Pokud se jej nepodaří vyměnit, pravděpodobně bude vykoupen ze smlouvy a je otázkou, zda by mu ještě někdo byl ochoten dát šanci.

Dalšími kandidáty na odchod ze Sacramenta jsou Kosta Koufos (8.7 milionu dolarů) a Ben McLemore (5.5 milionu dolarů) jelikož jejich smlouvy také po sezóně vyprší a Kings by si uvolnili místo pod platovým stropem. Zvažovala se i výměna Imana Shumperta, ale ten se ukázal jako vhodným doplňkem týmu a výrazně pomáhá jak na palubovce, tak mimo ní, díky čemuž si jej Kings asi budou chtít ponechat.

New York and Sacramento discussing an Enes Kanter-Zach Randolph trade of expiring contracts, but nothing close yet, league sources tell ESPN. Kings would want to send out more expirings in a deal. A third team could be helpful. via @wojespn #NewYorkForever #knicks pic.twitter.com/A5wmfJx8fV

— TheKnickOfTime (@TheKOTShow) 9. ledna 2019