Suns uplatnili opci na Joshe Jacksona

18. 10. 2018, 21:30 » Informace z klubů - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Podle serveru Real GM uplatnil Phoenix nováčkovskou opci na 21-letého Joshe Jacksona pro sezónu 2019/20. Tento krok znamená, že v tomto ročníku dostane Jackson 7 miliónu dolarů, což je o milion více, než má talentované křídlo nyní.

Suns si Jacksona vybrali jako číslo 4 draftu 2017 a hned ve svém nováčkovském ročníku se projevil jako velký příslib do budoucna. Za 77 odehraných zápasů nasbíral průměry 13.1 bodů, 4.6 doskoků a 1.5 zisků, čísla jsou ještě lepší pokud si uvědomíte, že Phoenix v loňské sezóně patřil k tomu horšímu v NBA. Nyní by měl Jackson dostat ještě větší roli a k ruce by měl mít i lepší spoluhráče jako Trevor Ariza nebo Mikal Bridges.

Suns Exercise 2019/20 Option On Josh Jackson https://t.co/I68JPKDUTD pic.twitter.com/P3hKrAoLHt

— Hoops Rumors (@HoopsRumors) 17. října 2018


Zajímavé je, že se zatím neobjevila zpráva o případném využití opce na Dragana Bendera. Jeho prodloužení smlouvy mělo být také na rok 2019/20 v hodnotě 5,8 miliónů dolarů a Suns mají čas na rozhodnutí už pouze do konce října. Tento 20-letý podkošový hráč v minulé sezóně odehrál za Phoenix 82 zápasů s průměry 6.5 bodů a 1.6 doskoků. Nicméně vzhledem k jeho věku lze očekávat zlepšení a tak si jej asi Suns nebudou chtít nechat utéct.

Oficiálně zatím nebylo oznámeno ani jedno prodloužení smlouvy a je možné, že Suns oba kroky finalizují a oficiálně je oznámí najednou. Je zajímavé, že ještě minulý týden byl Bender kandidátem na propuštění, když Suns finalizovali svou soupisku, nyní to naopak vypadá, že v týmu zůstane.