Velká rána pro Spurs!!

08. 10. 2018, 20:00 » Informace z klubů - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Tým z Texasu dnes musel polknout hodně hořkou pilulku. Po vyšetření v nemocnici vyšlo najevo, že mladý rozehrávač Dejounte Murray utrpěl nepříjemné poranění předního křížového vazu v pravém koleni a je dost možné, že sezóna pro něho předčasně skončila.

Zatím nebyla oznámena očekávaná doba rekonvalescence, nicméně už i kouč Gregg Popovich potvrdil, že s největší pravděpodobností si skutečně 22-letý mladík letos basketbal už nezahraje. Zranění si Murray přivodil v nedělním přípravném utkání proti Rockets.

Pro Spurs jde o obrovskou ránu, po odchodu Tonyho Parkera, se očekávalo, že Murray převezme naplno jeho pozici ústředního rozehrávače. Murray svůj potenciál prokazoval už vloni, když byl zvolen do "NBA’s All-Defensive Second Teamu". Pro nadcházející sezónu měl být po odchodech Parkera a Leonarda a konci Manua Ginobiliho jednou z hlavních hvězd Spurs, jak v útoku, tak v obraně.

Když je nyní Murray mimo hru, budou se Spurs na postu rozehrávače při současné situaci muset spolehnout na veterána Pattyho Millse a nepříliš zkušeného Derricka Whitea. Zaskočit na rozehrávce může také DeMar DeRozan, ale přiznejme si, že jeho přirozenější pozice je především na dvojce (SG).

Spurs PG Dejounte Murray suffered a torn right ACL, no date set for surgery, per @mikecwright pic.twitter.com/fKgj7FEfah

— Bleacher Report NBA (@BR_NBA) 8. října 2018


Se zraněním Murrayho se tak nyní komplikuje ještě více úkol Spurs postoupit do playoff a navázat na 21 nepřetržitých účastí ve vyřazovacích bojích. Otázkou je, jak vedení nyní zareaguje. Asi všichni čeští fanoušci by si nyní přáli, aby vedení Spurs v hledání solidního rozehrávače zkusilo získat z Washingtonu Tomáše Satoranského. Těžko se této myšlence ubránit, zvlášť, když je vidět Satyho potenciál na pozici rozehrávače, na které si ve Wizards asi příliš nezahraje.

Lákavě by pro jediného českého zástupce určitě zněla i spolupráce s legendárním trenérem Popovichem a dostal by i šanci se ukázat ve svém posledním roce smlouvy a třeba si i říct o její prodloužení. Bohužel pro Tomáše, situace není v jeho rukou a je možné, že i v případě nabídky ze San Antonia, by jej Washington jen tak nepustil. Navíc je dost možné, že se nyní San Antonio poohlédne úplně jinde a o českém hráči nebude ani uvažovat. To vše ukážou až následující dny, dá se čekat že Spurs budou chtít tento problém vyřešit ještě před startem sezóny, do kterého již mnoho času nezbývá.