Co bude s Marcusem Smartem?

12. 07. 2018, 15:00 » Spekulace - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Několik týmů se dotazovalo v Bostonu na možnost tzv. "sign-and-trade" s možností uvolnění Marcuse Smarta, který je tohle léto omezeným volným hráčem (RFA).

Podle posledních zpráv se jednalo o Memphis a Brooklyn. Zájem ale údajně mělo také Sacramento, které by mohlo nabídnout podobnou částku, jako se nedávno neúspěšně pokoušelo získat Zacha LaVinea ze Chicaga.

26-letý guard se během Letní ligy setkal v Las Vegas se čtyřmi týmy (po dvou z obou konferencí) a jedním z těchto celků byli údajně také Nets. Smart odhaduje svoji cenu na roční plat okolo 12-14 mil. dolarů. Jeho dobrým argumentem může být smlouva Danteho Exuma, který určitě není lepším hráčem a dostal od Utahu tříletý kontrakt za 33 milionů.

Avšak Marcusovi zatím žádný tým tzv. "offer sheet" nenabídl, protože se předpokládá, že Celtics jakoukoliv nabídku dorovnají. Ale co když mu někdo nabídne 15-milionovou smlouvu? Boston se Smartem zatím nevyjednával a spíše vyčkává, z čehož byl rodák z Texasu mírně řečeno rozladěný. Pokud by chtěla šestka draftu z roku 2014 v Massachusetts pokračovat a pokusit se získat s Bostonem titul, tak pravděpodobně nakonec kývne na roční šesti-milionovou kvalifikační nabídku, jenž by ho v příštím roce udělala nechráněným volným hráčem (UFA). A po možném odchodu Kyrieho Irvinga by mu mohli Kelti nabídnout daleko vyšší kontrakt.

Multiple teams including the Nets and Grizzlies have reached out to the Celtics about a sign & trade for Marcus Smart.

(@Schultz_Report) pic.twitter.com/2jAxsDcRLJ

— 617 Celtics (@617espn) 12. července 2018