Houston ukončil Torontu domácí neporazitelnost

07. 03. 2016, 11:00 » Review - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
V NBA nebyla opět nouze na velká překvapení. Lakers dokázali nečekaně doma porazit Golden State, nečekala se ani výhra Houstonu v Torontu a Phoenixu v Memphisu. Role favoritů naopak potvrdila Oklahoma a Miami. Detroit zdolal Portland a Denver si poradil po prodloužení s Dallasem, což můžeme považovat také za překvapující výsledek. Největší senzací je ale jednoznačně prohra obhájců titulu na palubovce druhého nejhoršího týmu ligy, více se dozvíte v našem pravidelném souhrnu:


TOR Toronto - HOU Houston 107:113

Houston ukončil Torontu 12-zápasovou domácí vítěznou neporazitelnost a připsal si veledůležitou výhru v boji o playoff. James Harden k ní zavelel 40 body a 14 asistencemi, Dwight Howard přidal 21 bodů a 11 doskoků. Na druhé straně se blýskl 21 body bývalý hráč Rockets, Luis Scola, 19 bodů zapsal DeMar DeRozan. Corey Brewer se z lavičky náhradníků blýskl 23 body, když proměnil pět z deseti trojek. Pro Houston je to první výhry v Kanadě od sezóny 2006/07 - 25.března bude na programu odveta v Texasu.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


LAL L.A. Lakers - GSW Golden State 112:95

Stanice Nova Sport 1 nám přinesla včera večer opravdovou lahůdku, protože jsme mohli živě sledovat jeden z nejpřekvapivějších výsledků letošní sezóny. Nejhorší tým Západní konference totiž porazil nejlepší tým ligy a uštědřil mu teprve šestou porážku v ročníku! Fanoušky Lakers může těšit, kromě rekordního bodového zápisu nováčka D'Angela Russella, právě tato nečekaná výhra proti obhájcům titulu. V utkání zazářil Jordan Clarkson, autor 25 bodů, Russell přidal 21 bodů a pokračuje v posledních zápasech ve skvělých výkonech. Kobe Bryant odehrál poslední duel proti Golden State a nasázel jim 12 bodů. Nejlepším střelcem trápících se Válečníků byl Stephen Curry s 18 body, který proměnil pouze jednu trojku z deseti pokusů. Draymond Green zapsal 9 bodů, 10 doskoků, 9 asistencí, ale také 7 ztracených míčů. Hosté ztratili celkově 20 krát míč a trefili jen 3 z 40 trojkových pokusů (13.3 %)! Oba týmy nyní čeká na domácí palubovce Orlando - GS mohou proti Magic rozšířit svoji rekordní domácí neporazitelnost, avšak musejí podat daleko lepší výkon, než včera večer proti houževnatým Lakers.

Statistické review zápasu najdete ZDE.

At .190 before the game, the Lakers' win vs the Warriors (.917) is the biggest differential in win % in NBA history. pic.twitter.com/9ogcIKVfG5

— ESPN (@espn) 7. března 2016


MIL Milwaukee - OKC Oklahoma City 96:104

Jedno z mála utkání, kde se včera v noci nekonalo nějaké překvapení. Duo Durant - Westbrook dovedlo Oklahomu k 43. výhře v sezóně. Thunder překonali i třetí letošní triple-double Giannise Antetokounmpa (26 bodů, 12 doskoků, 10 asistencí a 4 bloky), Jabari Parkerse blýskl také 26 body. Na druhé straně si Russell Westbrook připsal 10. triple-double v sezóně za 15 bodů, 11 asistencí a 10 doskočených míčů. Nejlepším střelcem utkání byl Kevin Durant, autor 32 bodů (+12 doskoků a 8 asistencí). Enes Kanter pomohl k výhře 18 body a 12 doskoky. Hosté ztratili 21 míčů, ale na doskoky vyhráli 54-43.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


MEM Memphis - PHX Phoenix 100:109

Další překvapení se zrodilo v Tennessee, kam si pro výhru přijel druhý nejhorší tým Západní konference. Phoenix navázal na překvapivou páteční výhru v Orlandu a připsal si 17. vítězství v sezóně. Hlavní strůjcem další výhry Suns byl především nováček Devin Booker, který byl autorem 27 bodů (trojky 4/11), Alex Len zaznamenal 19 bodů, 16 doskoků a 6 asistencí. Mike Conley zmírnil porážku 22 body, ale jinak nepodal Memphis na domácí palubovce dobrý výkon. Jejich pověstná obrana totiž povolila soupeři 52.1% úspěšnost střelby z pole a neubránila 12 z 28 trojek. Chris Andersen si v utkání poranil levé rameno a je vedle Marca Gasola a Brandana Wrighta dalším zraněným centrem Grizzlies.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


DEN Denver - DAL Dallas 116:114p

Dallas prohrál v Denveru po prodloužení a komplikuje si předsezónní cíl - postup do playoff. Kenneth Faried (v utkání zaznamenal 25 bodů a přidal k nim i letošní maximum 20 doskoků) zařídil domácím tři vteřiny před koncem střelou z pod koše prodloužení a v něm na jeho konci nejprve D.J. Augustin trojkou vyrovnal (114:114) a stejný hráč tento napínavý duel také v čase 53:00 dvěma proměněnými trestnými hody definitivně rozhodl! Posila z Oklahomy si připsala 12 bodů, z toho 8 v prodloužení! Will Barton pomohl k výhře 20 body. Dirk Nowitzki se s 30 body stal nejlepším střelcem zápasu, David Lee přidal 18 bodů, 12 doskoků a 4 bloky. Když se podíváme na tabulku tak zjistíme, že Mavericks prohráli dvě utkání v řadě a na devátý Utah mají momentálně náskok čtyř výher, ale také jednoho odehraného utkání navíc. Vzájemná bilance je zatím 1-2 z pohledu Nuggets, vyrovnat sérii se pokusí 28. bžezna, kdy hrají s Dallasem opět doma.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


DET Detroit - POR Portland 123:103

V utkání dvou bojujících týmů o playoff, ale z opačných konferencí, se z důležité výhry radují v Detroitu. Reggie Jackson zatížil konto soupeře 30 body, Andre Drummond přispěl k výhře 14 body a 18 doskoky. Damian Lillard zapsal na druhé straně 26 bodů, C.J. McCollum zapsal 22 bodů. Portland prohrál potřetí v řadě a šestizápasovou venkovní šňůru ukončil bilancí 3 výher a tří porážek. Pistons držela v utkání lepší střelecká úspěšnost - z pole 52.4 % (44/84) a ze trojek 54.5 % (12/22).

Statistické review zápasu najdete ZDE.


MIA Miami - PHI Philadelphia 103:98

Dvojice 3-bodových střelců (Goran Dragic - Dwyane Wade) dovedla Heat k povinné výhře nad Philadelphií. Hassan Whiteside opět naskočil do hry z lavičky a připsal si 14 bodů, 13 doskoků a 7 bloků! Sixers mají plno zraněných a nemocných hráčů, přesto proti favoritovi hodně bojovali a nekonec jim nepomohlo ani 21 bodů Ish Smith. Ještě po třech čtvrtinách bylo utkání vyrovnané 69:69, ale za stavu 87:87 si hosté vypracovali pětibodový náskok, který už do konce závěrečného klaksonu zkušeně udrželi. Zkušený Wade jistil výhru šesti proměněnými šestkami v řadě. Miami tak letos smetlo 76ers 3-0 na zápasy.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


Nejlepší hráči noci:
James Harden
Harden, James
BODY: 40
James Harden
Harden, James
ASISTENCE: 14
Kenneth Faried
Faried, Kenneth
DOSKOKY: 20
Tobias Harris
Harris, Tobias
PLUS/MÍNUS: +29
Hassan Whiteside
Whiteside, Hassan
BLOKY: 7
Corey Brewer
Brewer, Corey
TROJKY: 5/10