Varejao žolíkem pro finále?

22. 02. 2016, 21:30 » Přestupy - Autor: Michal Horáček


(zdroj: Nbasket.cz)
Bývalý kavalír Anderson Varejao by se rád letos vytouženého titulu konečně dočkal. Z nejlepšího týmu Východní konference se přestěhoval do nejlepšího týmu Západní konference.

Anderson totiž potvrdil, že se připojí k neomylným obhájcům titulu - Válečníkům z Golden State. Jestli měli obhájci titulu doposud nějakou slabinu, mohla to být snad jedině obrana „big-men“ - pokud tedy nějakou slabinu opravdu měli. Připojením Andersona rozšíří svou již tak širokou rotaci, získají zálohu na svého „Aussieho“ Boguta a opět posílí na doskoku.

Varejao, který byl propuštěn ze služeb Portlandu, následně informoval, že se s Warriors dohodl na smlouvě platící po zbytek sezóny za veteránské minimum.

Warriors, kteří mají nejlepší bilanci v NBA: 49-5, soupeřili o získání Andersona Varejaa, spolu se svým hlavním rivalem Západní konference – San Antoniem Spurs.

Třiatřicetiletý Varejao, se letos objevil v 31 zápasech v dresu vedoucího týmu Východní konference – Cleveland Cavaliers. Jeho letošní průměry jsou v porovnání s kariérním průměrem zcela tristní - 2,6 bodů a 2,9 doskoků na zápas. Ale přínos téměř sedm stop vysokého brazilského rodáka bude hlavně v jeho velikosti, bojovnosti a honbou za každým doskokem.

Golden State bude muset nějakého hráče propustit, aby uvolnili místo v sestavě, ale vzhledem k tomu, že se Festus Ezeli zotavuje z artroskopické operace kolena a Andrew Bogut léčí poraněnou Achillovku, určitě si místo udělají.

Podle posledních zpráv padla volba na nejméně vytíženého hráče GS Jasona Thompsona, který byl z týmu propuštěn a může si hledat nové angažmá. O odchodu populárního brazilského forwarda z Cavaliers jsme Vás informovali v předchozím článku zde.

Looks like @VNDesignn got it right with the No. 18 @VAREJAOANDERSON #Warriors jersey swap graphic! pic.twitter.com/81HhK6FRbm

— LetsGoWarriors (@LetsGoWarriors) 22. Únor 2016