Blake Griffin se popral s trenérem a má zlomenou ruku

26. 01. 2016, 22:00 » Novinky - Autor: Jakub Eichler


(zdroj: Nbasket.cz)
Vedení NBA vyšetřuje incident, při kterém si údajně hvězda Los Angeles Clippers Blake Griffin zlomil ruku během rvačky s jedním z členů trenérského štábu Clippers.

Ramona Shelburne z ESPN informovala, že byl Griffin účastníkem hádky v restauraci během doby volna před utkáním Clippers v Torontu.

Podle ESPN se očekává, že bude mimo hru několik týdnů a člen trenérského štábu, který byl identifikován jako Matias Testi, utrpěl zranění v obličeji.

Zatímco NBA incident prošetřuje, policie v Torontu se o záležitost podle bulvární stránky TMZ nestará, neboť nebyla dosud vyplněna o incidentu žádná zpráva.

Griffin chybí Clippers od 25.prosince kvůli zranění stehenního svalu. Přestože se absence hvězdného "power forwarda" protáhla, jeho účast na výjezdu do Toronta svědčilo o zlepšení problému. Griffin i Testi byli po události posláni domů.

Detaily bitky jsou zatím součástí vyšetřování, ale Griffin zřejmě udeřil Testiho dvakrát do obličeje. Nejprve v restauraci a následně i před ní. O Testim je známo, že je dlouholetým přítelem DeAndre Jordana a také Griffina.

I když se policie v Torontu událostí nebude zabývat, můžeme najít podobný incident, po kterém trestala NBA. V prosinci byl na dva zápasy suspendován Matt Barnes z Memphisu, který měl napadnout ve svém bývalém domě trenéra New Yorku Knicks Dereka Fishera za to, že se scházel s Barnesovou bývalou ženou.

NBA se obvykle nemíchá do záležitostí v šatně a nechává tým, aby si situaci vyřešil sám, ale veřejná povaha incidentu a také fakt, že nešlo o spoluhráče, ale člena trenérského štábu možná vyvolá ze strany ligy nějakou reakci.

Klub se za Griffinovo chování omluvil a oznámil, že hráč bude chybět 4-6 týdnů.

Blake Griffin reportedly injured hand after hitting Clippers’ equipment staff member https://t.co/z10xnJThiI pic.twitter.com/sLjxWhJE6o

— Bleacher Report (@BleacherReport) 26. Leden 2016