Co se dělo, když Howard naposled vyhrál zápas v playoff?

25. 04. 2014, 12:00 » Perličky - Autor: Vojtěch Šelong


(zdroj: Nbasket.cz)
Dwight Howard si jistě přesně pamatuje datum 26.4.2011 (27.4., jak chcete). To je totiž datum posledního zápasu playoff, které Howard dokázal vyhrát. Tehdy ještě hájil barvy Orlanda a jeho spoluhráčem byl ještě Gilbert Arenas nebo Hedo Turkoglu. V tomto zápase Orlando porazilo Atlantu v 5. zápase prvního kola playoff. Hawks tehdy vyhráli sérii 4-2 na zápasy.

Abychom si připomněli a uvědomili, jak dávno to bylo, zde máme pro vás pár zajímavostí, které byly 26.4.2011 faktem:

V Bostonu válela velká čtyřka!
Přesně tak, zeleno-bílý dres ještě oblékali jak Ray Allen, tak Paul Pierce a Kevin Garnett. SPolu s nimi samozřejmě také Rajon Rondo, který jako jediný u Celtics zůstal dodnes. Boston byl v té době ještě obávaným týmem plný zkušeností a herní kvality. Poté přišla na řadu "zrada" Raye Allena a o rok později odchod také dvou legend týmu, Pierce a Garnetta.

Carmelo Anthony válel v Denveru.
Playoff roku 2011 bylo první, které Anthony odehrál v dresu Knicks. New York podlehl 4:0 na zápasy právě zmiňovaným Celtics v prvním kole. Můžeme však říci, že od té doby, co hraje Carmelo v New Yorku, Howard nevyhrál zápas v playoff!

Nets hráli v New Jersey!
To bylo ještě předtím, než se Nets stěhovali do krásné Barclays arény v Brooklynu. Platí tak to, že Howard se po přesunu Nets do Brooklynu v playoff neradoval ani jednou.

Lamar Odom byl šestým hráčem roku.
Kde je konec Lamara Odoma dnes? Po fiasku v Dallasu se snažil o návrat v dresu Clippers, to však také nebylo nic slavného. Nyní podepsal smlouvu s Knicks, ale v době, kdy Dwight Howard vyhrál svůj poslední zápas v playoff, platil Lamar Odom za velmi užitečného hráče, dokonce byl vyhlášen nejlepším šestým hráčem roku!

Kdo to je Jeremy Lin?
Na tuto otázku by se v té době jistě ptali fanoušci, kdyby viděli soupisku New Yorku nebo Houstonu v budoucnosti. "Linsanity" přišla až později a od té doby, co se Jeremy Lin dostal na vrchol své slávy, Howard v playoff hoří. Nyní jsou dokonce oba na stejné soupisce.

Kyrie Irving ještě ani nebyl v NBA!
Kyrie Irving byl jedničkou draftu 2011, do NBA tedy vstoupil těsně poté, co Howard vyhrál svůj poslední playoff zápas proti Hawks. Předtím samozřejmě dominoval v NCAA v dresu Duke. Od té doby je hvězdou Clevelandu. Irving sám v NBA ještě neviděl, že by Howard vyhrál v playoff!

Titul obhajovali Lakers!
Ano, to bylo hodně dávno. Dnes řady fanoušků Lakers rychle řídnou, v sezóně 2010/11 jich však bylo požehnaně. Vždyť se jednalo o úřadující šampióny, které táhl Kobe Bryant a Pau Gasol, zastupováni hráči jako Derek Fisher či Andrew Bynum. Od té doby se toho však mnoho změnilo - v tom stejném playoff, kdy Howard vyhrál naposled, dostali Lakers naloženo od Dallasu 4:0, o rok později prohráli s Oklahomou 4:1 a loni byli smeteni z playoff ve čtyřech zápase San Antoniem.

MVP Derrick Rose!
Sezónu 2010/11 vzal Derrick Rose opravdu útokem a vybudoval si reputaci té největší hvězdy z největších. Zaslouženě převzal cenu pro nejužitečnějšího hráče, jako nejmladší v historii, a fandové Bulls se konečně těšili na novou éru. Od té doby je však mladý rozehrávač zraněný a nepočítáme-li oněch pár zápasů na začátku letošní sezóny, Derrick Rose je jen terčem posměchu. Už aby se vrátil, třeba Howard znovu v playoff bude slavit.

Lebron bez prstenu!
Ano, je to tak. V době, kdy D12 vyhrál svůj poslední playoff zápas, byl LeBron James jen terčem smíchu a urážek. Král bez prstenu. Vše se změnilo až rok poté, kdy Miami vyhrálo nad Oklahomou ve finále NBA 4:1 na zápasy, a James tak konečně získal titul.